fbpx dapospim.bg

Често задавани въпроси

Какво е консултант по сън?

Коучингът по сън е процесът на подпомагане на бебето да има възможности да се научи да заспива и да спи за по-добро качество на съня. Някои бебета правят това доста лесно, докато други може да се нуждаят от обучение. Някои малки имат проблеми със заспиването самостоятелно без активна помощ от майка си. Тогава майките се лишават от сън, което води до нездравословно психическо състояние. Майката трябва да стане, за да помага активно в съня на бебето си. За да приложите умението за самостоятелно установяване и презаселване след един цикъл на сън, процесът на обучение по сън включва няколко неща като пълен пакет. Например; навици за сън, среда за сън, ежедневни рутинни режими, биологични прозорци на съня, прием на мляко и твърди вещества, рутинни процедури за лягане, медицински проблеми, които се нуждаят от внимание на личния лекар, ангажименти за грижи за деца, етапи в развитието и т.н.

С деца на каква възраст работя?

Работя с новородени от 3 седмици и деца до 5г.

Коя е най-добрата възраст за приучаване към самостоятелно приспиване?

Всяка възраст от 3 седмици нагоре до 5 години. Новородените на възраст 3-12 седмици се фокусират основно върху здравословните навици за сън, тъй като не са неврологично готови да се самоуспокояват.

С какво се отличават моите консултации?

Вярвам, че всяко бебе е уникално създадено и изисква уникално родителство. Ето защо моят пакет за сън взема предвид вашия стил на родителство и предоставя холистичен подход, базиран на изчерпателен преглед на пълния медицински, хранителен, детски сън, история на съня от приема на формуляра. Преминах през тежките времена, през които преживявате в момента.

Вашите методи включват ли метода (CIO) плач до успокоение?

Не. Cry It Out се счита за един от методите за обучение на съня, но това е най-малко популярният сред родителите. Има набор от по-нежни техники за сън, от които да избирате. Не мога да обещая, че няма сълзи, тъй като плачът е единствената форма на комуникация на вашето дете с нас, но ще гарантирам, че ще приложим такава, с която ви е удобно да работите. Планът за сън ще бъде персонализиран според възрастта на вашето дете, темперамента на вашето дете и вашите родителски стилове.

За колко време ще видим подобрение?

Нито едно дете не е същото, следователно те реагират различно. Въпреки това, казвайки това, повечето родители ще видят положителна промяна в рамките на първите 3 дни, при условие че останат последователни с подхода си.

Трябва ли да следваме режим?
Кога се извършва плащането?

Изисква се пълно плащане преди консултацията. Ще получите фактура за общата сума на консултацията след попълване на формуляр за прием.